Από Δευτέρα ανοίγει το «σακούλι» με τις παροχές
Print Friendly, PDF & Email
Οικονομία-Αγορά

Από Δευτέρα ανοίγει το «σακούλι» με τις παροχές

Από Δευτέρα «ταμείο» για «13η σύνταξη» σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους, επίδομα ενοικίου σε 245.000 νοικοκυριά, επίδομα παιδιού σε περισσότερες από 600.000 οικογένειες,  Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 260.000 δικαιούχους και προνοιακά επιδόματα.

Μετά το… κρεσέντο παροχών, ελαφρύνσεων, δώρων και υποσχέσεων των τελευταίων ημερών, τη Δευτέρα «σπάει» τον προεκλογικό κουμπαρά και ετοιμάζεται μέσα σε πέντε ημέρες να μοιράσει πάνω από 1 δισ. ευρώ, παρά τις ενστάσεις των δανειστών και τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος που θα ανοίξει θέμα επιβολής νέων μέτρων.

Πληρώνει τη «13η σύνταξη» σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους, καταβάλλει επίδομα ενοικίου σε 245.000 νοικοκυριά, πληρώνει επίδομα παιδιού σε περισσότερες από 600.000 οικογένειες, καταβάλλει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 260.000 δικαιούχους και πληρώνει όλα τα προνοιακά επιδόματα. 

Ταυτόχρονα, ανοίγει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την ένταξη εκατομμυρίων οφειλετών της Εφορίας και των Ασφαλιστικών Ταμείων στη ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους σε έως και 120 δόσεις.

Μέχρι και τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την εστίαση ενεργοποιεί τη Δευτέρα για να προλάβουν οι καταναλωτές να δουν μειώσεις στα ράφια των σουπερμάρκετ πριν από την Κυριακή των ευρωεκλογών. Είναι μάλιστα πρώτη φορά που οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ εφαρμόζονται στα μέσα του μήνα. 

Η κυβέρνηση φρόντισε να συντηρήσει το κλίμα της παρoχολογίας με «βροχή» τροπολογιών που κατέθεσε στη Βουλή όλη την εβδομάδα. Κάθε τροπολογία ήταν και ένα «δωράκι», μια διευκόλυνση, ένα επίδομα. Μέχρι και τις σχολικές καθαρίστριες «θυμήθηκε» προεκλογικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Μαξίμου τούς ανακοίνωσε την αύξηση των αποδοχών τους κατά 10% και την ένταξη του επαγγέλματός τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα υπόσχεται και νέο πακέτο παροχών τον Σεπτέμβριο, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μοιράζει ελπίδες για την επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι από τη σταδιακή κατάργησή του στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν πάνω από 7.000 ευρώ.

Πηγή: insider.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet