Από Δευτέρα ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πρώτη αξιολόγηση
Print Friendly, PDF & Email
Οικονομία-Αγορά

Από Δευτέρα ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πρώτη αξιολόγηση

Από το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος, η οποία θα «ξεκλειδώσει» την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη δόση των 3,1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, μεγάλη μάχη θα δοθεί, ώστε μέσω του ΕΣΠΑ να αποτραπεί η νέα μακρά ύφεση.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, έχει λεπτομερή εικόνα των δράσεων και των νομοθετικών ρυθμίσεων που πρέπει να προωθήσει το κάθε υπουργείο. Μάλιστα, έχει ήδη ενημερώσει τους υπηρεσιακώς αρμοδίους ανά τομέα, ώστε να τα βρουν έτοιμα οι νέοι υπουργοί.

Η αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει έξι εβδομάδες. Θα έχει, όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, αρκετές δύσκολες «στροφές»: η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να τελειώσει μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, απαιτείται η έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Ακόμα, η Ελλάδα δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (ή κάποιο εναλλακτικό σχέδιο) και να υπάρξουν νέες ημερομηνίες για την ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το μεγαλύτερο όμως «αγκάθι» είναι το Ασφαλιστικό, το οποίο αναμένεται να απασχολήσει τη νέα κυβέρνηση μέχρι την Άνοιξη του 2016.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet