Αύξηση ζήτησης ακινήτων από ξένους τουρίστες
Οικονομία-Αγορά

Αύξηση ζήτησης ακινήτων από ξένους τουρίστες

«Το 2014 φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει πάρει μεγάλη στροφή. Ο τουρισμός ανθεί και πάλι», επισημαίνει η εφημερίδα The Times, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με το πρακτορείο Thomas Cook, οι κρατήσεις, ανέρχονται στο 242% μέσα σε ένα χρόνο, ενώ σύμφωνα με την holidaylettings.co.uk υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 300% στις έρευνες για κρατήσεις.

«Η οικονομία βελτιώνεται και οι κυνηγοί ακινήτων από το εξωτερικό επανέρχονται», τονίζεται ακόμη στο δημοσίευμα, ενώ σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μουλά, εκπρόσωπο της εταιρείας Savills στην Ελλάδα, «οι έρευνες για αγορά ακινήτων είναι στα ύψη γιατί η Ελλάδα αποτελεί πλέον ένα ασφαλές μέρος για επενδύσεις», ενώ «έχει πλέον σταθεροποιηθεί σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο».

Με βάση τους Times, οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί κατά 30% με 50 % από το 2008, εντούτοις από το καλοκαίρι του 2013, σύμφωνα με τον Τζορτζ Πέτρας της Engel & Völkers στη Ρόδο, έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και πάλι.

Τα κίνητρα που θέσπισε η ελληνική κυβέρνηση,για να προσελκύσει επενδυτές εκτός Ευρώπης, φαίνεται πως αποδίδουν, σημειώνεται ακόμη, ενώ οι αγοραστές ακινήτων προέρχονται μεταξύ άλλων από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Λίβανο. Το ενδιαφέρον τους, δε, επικεντρώνεται σε ακίνητα στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ιονίου, με τη Μύκονο και την Κέρκυρα να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, αλλά και στο Πόρτο Χέλι.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet