Βρετανή πρέσβης στην Αθήνα: Η Ελλάδα θα μπει στην «πράσινη» λίστα της Μεγάλης Βρετανίας
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Βρετανή πρέσβης στην Αθήνα: Η Ελλάδα θα μπει στην «πράσινη» λίστα της Μεγάλης Βρετανίας

Η Ελλάδα θα μπει σύντομα στην «πράσινη» λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ανέφερε η Πρέσβης στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ. Μιλώντας στην τηλεημερίδα «Τουρισμός και Ασφάλεια» που διοργάνωσε την Τρίτη, 8 Ιουνίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με την υποστήριξη της βρετανικής πρεσβείας στη χώρα μας, η Σμιθ αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε Βρετανία και Ελλάδα, που ενισχύθηκε αρκετά μετά τη δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στίβεν Σόντερς, στις 8 Ιουνίου του 2000 και την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», που συνέβαλε στο να θεωρούν οι Βρετανοί επισκέπτες την Ελλάδα ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Σε ό,τι αφορά στην ένταξη της Ελλάδας στην «πορτοκαλί» λίστα, η Σμιθ εμφανίστηκε καθησυχαστική λέγοντας πως τα στοιχεία της πανδημίας του κορωνοϊού αλλάζουν κάθε τρεις εβδομάδες και εκτίμησε πως η Ελλάδα σύντομα θα γίνει «πράσινη», ώστε οι Βρετανοί τουρίστες να καταφθάσουν στη χώρα μας που αποτελεί αγαπημένο τους προορισμό.

Χρυσοχοΐδης: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό. «Η Ελλάδα έχει ως ανταγωνιστικό στοιχείο του τουριστικού της προϊόντος και την ασφάλεια, είναι μία ασφαλής χώρα. Είναι κρίσιμο ο τουρίστας, ο επισκέπτης να νιώθει ελεύθερος και ασφαλής και στην Ελλάδα αυτό ισχύει», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε στοιχεία για τη μείωση της εγκληματικότητας που καθιστούν τη χώρα μας ασφαλή προορισμό ενώ αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του Νόμου για τη διαχείριση των συναθροίσεων που κάνει την πόλη φιλική προς τους επισκέπτες της, καθώς, στο παρελθόν, οι συγκεντρώσεις και τα επεισόδια που σημειώνονταν αποτελούσαν σημείο αρνητικής κριτικής από ταξιδιωτικές σελίδες.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet