Γκ. Χαρδούβελης: «Αλλαγή σχέσης, όχι διαζύγιο με ΔΝΤ»
Οικονομία-Αγορά

Γκ. Χαρδούβελης: «Αλλαγή σχέσης, όχι διαζύγιο με ΔΝΤ»

«Tο μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και τη διαπραγμάτευση είναι το πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που συνειδητά δεν θέλουν να τελειώνουμε με το μνημόνιο», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ ο κ. Χαρδούβελης αναφέρει: «Δεν πρόκειται για διαζύγιο. Το ονομάζω αλλαγή σχέσης. Το ΔΝΤ θα είναι δίπλα μας ως παρατηρητής, χωρίς ενδελεχή ελεγκτική ιδιότητα».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην άνοδο των spreads είπε τα εξής: «Aνέβηκαν παντού και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα. Οι λόγοι είναι ευρωπαϊκοί, αλλά και ελληνικοί. Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και αυτό αποτελεί πηγή αβεβαιότητας για το τι έπεται στη συνέχεια, δηλαδή ποιά θα θα είναι η μελλοντική μας σχέση με τους μέχρι σήμερα επίσημους δανειστές μας. Η αβεβαιότητα αυτή έγινε έκδηλη. Η αγορά θα ανακάμψει όταν τα αίτια της αβεβαιότητας εκλείψουν».

«Δεν έχω σταματήσει να ζητώ συναίνεση στα μεγάλα θέματα», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο υπουργός Οικονομικών και στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών τον προσεχή Φεβρουάριο, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει: Βρισκόμαστε σ΄ ένα εύθραυστο σημείο ισορροπίας. Η δυναμική που αναπτύσσεται στο οικονομικό πεδίο, απαιτεί πολιτική σταθερότηταώστε να διατηρηθεί. Δεν είναι δύσκολο, αν κάνουμε τις λάθος επιλογές, να χάσουμε σε λίγους μήνες, όσα κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια».

Ουσιαστική, αποτελεσματική και εξαιρετική χαρακτηρίζει τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο για εκείνη με τον Γιάννη Στουρνάρα λέει: «είναι πολύ παλαιά και σταθερή. Εκτιμώ την προσπαθεια που έκανε για να μην εκτροχιαστεί δημοσιονομικά η χώρα. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, ώστε μαζί με τους δημοσιονομικούς στόχους να πετύχουμε και κάτι παραπάνω. Να βελτιώσουμε μαζί τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet