Γ. Σταθάκης: «Το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί ομαλά»
Οικονομία-Αγορά

Γ. Σταθάκης: «Το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί ομαλά»

«Η συμφωνία με τους πιστωτές δημιουργεί ασφαλές πεδίο σταθερότητας. Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων και το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο ίδιος διαψεύδει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το ύψος του δημοσιονομικού κενού φτάνει τα 5 με 7 δισ. ευρώ.

Η δήλωση στο twitter έχει ως εξής: «Όποιος παρακολούθησε σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015) στην τηλεόραση τις δηλώσεις μου μετά το ΚΥΣΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) κατάλαβε ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που αναφέρονται σε δημοσίευμα, περί δήθεν δημοσιονομικού κενού 5-7 δισ. ευρώ. Επαναλαμβάνω ότι το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο. Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων, καθώς η συμφωνία με τους πιστωτές δημιουργεί ασφαλές πεδίο σταθερότητας».

Νωρίτερα το ΑΜΠΕ μετέδιδε ότι επικρατεί προβληματισμός στην κυβέρνηση αναφορικά με την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, με κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομίας να δηλώνει πως η χώρα μας θα σημειώσει αδυναμία να τα καταφέρει χωρίς χρηματοδότηση, μέσα στο τετράμηνο.

Η πηγή αυτή σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υπογράμμιζε ότι το δημοσιονομικό κενό έχει εκτοξευτεί στα 5-7 δισ. ευρώ αντί των 2,5 δισ. ευρώ που προβλεπόταν πριν τις εκλογές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet