Δεν αποκλείει ενδεχόμενο Grexit o Β. Σόιμπλε
Print Friendly, PDF & Email
Οικονομία-Αγορά

Δεν αποκλείει ενδεχόμενο Grexit o Β. Σόιμπλε

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2015 ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη να βοηθήσει τον εαυτό της και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» που θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Καθώς η Ελλάδα έχει την ευθύνη, τη δυνατότητα να αποφασίσει τι θα συμβεί, εναπόκειται μόνο σε εκείνη και επειδή εμείς δε γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, δε μπορούμε να το αποκλείσουμε» επισήμανε ο Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο αυστριακό δίκτυο ORF.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τόνισε ότι η Ευρώπη παραμένει προετοιμασμένη να βοηθήσει την Ελλάδα ωστόσο η ίδια πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε εκδήλωση στη Βιέννη παρουσία του Αυστριακού ομολόγου του, τόνισε πως  η Ελλάδα «σίγουρα δεν είναι μία απελπιστική περίπτωση» και σχολίασε πως είχε καλύτερες επιδόσεις στο τέλος του προηγούμενου έτους από αυτό που προέβλεπε το σχέδιο διάσωσης,

«Παρά τον σκεπτικισμό, η ανάπτυξη της Ελλάδας έως το τέλος του περασμένου έτους ήταν καλύτερη απ΄ ότι είχε καθοριστεί από το πρόγραμμα» είπε.

Στην ίδια εκδήλωση τόνισε ότι προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος όσον αφορά την Ελλάδα, πρόσθεσε ωστόσο πως η κυβέρνησή της δεν τον βοηθάει.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet