Δεν αποκλείει νέο «κούρεμα» ο Ζ. Κ. Γιούνκερ
Οικονομία-Αγορά

Δεν αποκλείει νέο «κούρεμα» ο Ζ. Κ. Γιούνκερ

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους δηλώνει ο υποψήφιος με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ υποστήριξε, αναφερόμενος στις νυχθημερόν διαπραγματεύσεις που έκανε ως πρόεδρος του Eurogroup με εκπροσώπους τραπεζών και διεθνείς δανειστές για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ότι εύχεται «να μην αναγκαστεί να το ξανακάνει κάποιος πρόεδρος του Eurogroup», αν και τόνισε με νόημα ότι «είναι κάτι που δεν το αποκλείω οριστικά».

Γερμανικό «Όχι» σε τριπλό πακέτο για την Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, και όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σημαντικά στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών (του κόμματος της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ) υπογραμμίζουν ότι παρά τις δημοσιονομικές επιτυχίες της Ελλάδας δεν θα πρέπει να δοθεί τρίτο πακέτο σε μια χώρα που μοιάζει με βαρέλι χωρίς πάτο.

Για παράδειγμα ο επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών της γερμανικής Βουλής, Πέτερ Ραμσάουερ ο οποίος προέρχεται από το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα, τάχθηκε εναντίον ενός ενδεχόμενου τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα.

«Η πτωτική πορεία δεν έχει ακόμη σταματήσει, το χρέος συνεχίζει να διογκώνεται. Τυχόν μείωση του επιτοκίου δανεισμού θα έδινε ένα μοιραίο μήνυμα, θα ήταν σαν να λέγαμε συνεχίστε με τη διαφθορά, την τσαπατσουλιά, την τεμπελιά με γερμανικά χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Ραμσάουερ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Bild.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού Γκεζίνε Λετς, από το αριστερό κόμμα «Die Linke» εξέφρασε και αυτή την αντίθεσή της στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Τασσόμαστε κατά εάν αυτά τα χρήματα καταλήξουν στις τράπεζες και στους εκατομμυριούχους και όχι σε εκείνους τους ανθρώπους που πραγματικά τα χρειάζονται» υποστήριξε η Γ. Λετς ενώ ενδεικτικές ήταν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Gunther Krichbaum.

«Η τρόικα εξωραΐζει την ελληνική τραγωδία. Στην πραγματικότητα αυξάνεται το χρέος και ο ελληνικός προϋπολογισμός διατηρείται εν ζωή χάρη σε γερμανικά χρήματα. Αποκλείεται να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπληρώσει ποτέ το χρέος της» τόνισε ο G. Krichbaum.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet