Μέρισμα και διπλή σύνταξη μέχρι τα Χριστούγεννα
Κοινωνία

Μέρισμα και διπλή σύνταξη μέχρι τα Χριστούγεννα

Δύο συντάξεις, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθούν στους συνταξιούχους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων.

Αρχικά, από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου από τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ΙΚΑ και το Δημόσιο θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ενώ ο ΟΑΕΕ την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα θα πιστωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τετάρτη, ενώ το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή. Το ΕΤΕΑ θα πληρώσει τις επικουρικές του Ιανουαρίου πριν από την Πρωτοχρονιά.

Με τις πληρωμές των συντάξεων του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους και τα ποσά που τους παρακρατήθηκαν από τις εισφορές υγείας κατά το διάστημα από 1 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι 30 Ιουνίου 2017. Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 320 εκατ. ευρώ.

Τις υψηλότερες επιστροφές θα λάβουν όσοι εισέπρατταν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ μεικτά (αρχικό ποσό) και είχαν υποστεί τις διαδοχικές περικοπές του 2011 και του 2012.

Έρχεται και το κοινωνικό μέρισμα

Όσοι συνταξιούχοι έχουν χαμηλά εισοδήματα, δηλαδή επί της ουσίας οι συνταξιούχοι που θα πάρουν μικρά ποσά αναδρομικών, και ταυτόχρονα δεν έχουν καταθέσεις και πληρούν τα κριτήρια για την ακίνητη περιουσία, θα πληρωθούν κοινωνικό μέρισμα, αρκεί να υποβάλουν σχετική αίτηση στο www.koinonikomerisma.gr, τις επόμενες ημέρες που θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή.

Νωρίτερα η σύνταξη Ιανουαρίου

Για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, η καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου 2018 αναμένεται να γίνει νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες, και συγκεκριμένα πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2018 θα καταβληθούν στους δικαιούχους από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ, στις 19 Δεκεμβρίου 2017 και στις 21 Δεκεμβρίου 2017 από το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet