Νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις
Οικονομία-Αγορά

Νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις

Τη μείωση των επικουρικών συντάξεων που ήδη καταβάλλει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, κατά 5,2% εισηγείται στο υπουργείο Εργασίας η διοίκηση του Ταμείου.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, από 1η Ιουλίου του 2014 θα πρέπει οι επικουρικές συντάξεις να υπολογίζονται με δεδομένη τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Βάσει αυτής, του συντελεστή βιωσιμότητας του ΕΤΕΑ και ανάλογα με την πορεία των εσόδων, θα επανακαθορίζεται, ακόμη και ανά τρίμηνο, το ύψος των επικουρικών συντάξεων που καταβάλλει σε 1.030.270 συνταξιούχους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Με δεδομένο ότι η μέση σύνταξη που καταβάλλει το ΕΤΕΑ ανέρχεται σε 200 ευρώ, η μεσοσταθμική μείωση φθάνει τα 10 ευρώ το μήνα.

Ο διοικητής του ΕΤΕΑ, Αναστάσιος Παπανικολάου, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega: «Σε μια δύσκολη στιγμή κάναμε τη μικρότερη μείωση για τους πολίτες. Θα δούμε ξανά τα νούμερά μας στο τέλος του έτους αλλά πιστεύω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μείωση για φέτος».

Ανάλογα με το πότε θα κάνει δεχτή την εισήγηση της διοίκησης του ταμείου το υπουργείο Εργασίας, η μείωση θα εφαρμοστεί είτε από τις καταβολές των συντάξεων Ιουλίου, στα τέλη Ιουνίου, είτε από τον επόμενο μήνα, στις συντάξεις Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet