Νέο ΕΣΠΑ: 4 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις
Οικονομία-Αγορά

Νέο ΕΣΠΑ: 4 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις

Στα 4 δισ. ευρώ φτάνει ο λογαριασμός για χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε εννέα τομείς της οικονομίας που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 3 Απριλίου σε ημερίδα για το νέο ΕΣΠΑ όπως ανέφερε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι το νέο ΕΣΠΑ επικεντρώνεται στην εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. «Θα αποτελέσει το νέο ξεκίνημα γα την ελληνική οικονομία με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία («ΕΠΑνΕΚ-κίνηση») να αποτελεί κομβικό σημείο αυτής της στόχευσης» ανέφερε. Επισήμανε ότι σε αυτό θα καταλήξει το 25% των συνολικών κονδυλίων (4 δισ. ευρώ έως το 2020).

Ανέφερε ακόμη ότι πλέον η έμφαση θα δοθεί σε δράσεις στοχευμένες. Κατέγραψε τους εννέα τομείς παρέμβασης που αναλύονται σε ειδικές ομάδες εργασίας στο πλαίσιο του συνεδρίου: τουρισμός, αγροδιατροφικός τομέας, logistics, περιβαλλοντική βιομηχανία, υγεία συνολικά, παραγωγή εξοικονόμηση ενέργειας, τεχνολογίες πληροφορίας και τεχνολογιών, υλικά – κατασκευές και δημιουργικές βιομηχανίες.

Τα προγράμματα θα σταλούν στις Βρυξέλλες, όπως είπε ο κ. Κ. Χατζηδάκης, μέχρι τις 28 Απριλίου, ενώ στις 22 Απριλίου θα γίνει ηλεκτρονική διαβούλευση.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet