Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ με σχέδιο επανίδρυσης του ΕΝΦΙΑ
Print Friendly, PDF & Email
Οικονομία-Αγορά

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ με σχέδιο επανίδρυσης του ΕΝΦΙΑ

Και ενώ έρχονται από τη Δευτέρα τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ για το 2016, η κυβέρνηση μελετά τρόπους απορρόφησης των κραδασμών που ο συγκεκριμένος φόρος προκαλεί.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να υπόσχεται ριζικό μετασχηματισμό του ΕΝΦΙΑ και μετακύλιση των βαρών στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι κάτι παρόμοιο επιχείρησε το 2013 και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, δεν υπήρξε αποτέλεσμα, καθώς (υπό την πίεση της τρόικας) διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός δεν θα έβγαινε.

Τώρα η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να υποσχεθεί ότι θα καταφέρει να απαλλάξει από τον ΕΝΦΙΑ περίπου 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες με ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 50.000 ευρώ.

Όλα αυτά παρά την ανησυχία -σχεδόν βεβαιότητα- ότι η τρόικα θα πει «όχι».

Το δεύτερο σενάριο για την κυβέρνηση είναι η διασπορά του ΕΝΦΙΑ σε άλλους φόρους, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, με την ελπίδα ότι η πληρωμή τους θα απλωθεί σε πολλές δόσεις.

Σε εξέλιξη, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι και μια ιδιότυπη κατασκοπεία μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ., ώστε το Μαξίμου να πληροφορηθεί τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο μετά τον πρωθυπουργό…

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet