Πιο αυστηρές ποινές για όσους βιαιοπραγούν κατά των ελεγκτών της ΑΑΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Οικονομία-Αγορά

Πιο αυστηρές ποινές για όσους βιαιοπραγούν κατά των ελεγκτών της ΑΑΔΕ

Στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για όσους βιαιοπραγούν κατά των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και παρεμποδίζουν τους φορολογικούς ελέγχους, αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία της ανεξάρτητης αρχής και του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για μία κίνηση στην οποία προσανατολίζεται να προχωρήσει ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, και συνιστά απάντηση στην έξαρση των επιθέσεων κατά των ελεγκτών. Παράλληλα, εξετάζεται και η αλλαγή του τρόπου διενέργειας των ελέγχων, με στόχο τη μεγέθυνση του φορολογικού αποτελέσματος.

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στους τουριστικούς προορισμούς και στα νησιά, θα συνεχιστούν κανονικά έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπεται. Για την αποφυγή νέων κρουσμάτων βίας, αναμένεται να θεσπιστεί άμεσα ένα αυστηρότερο ποινολόγιο για τους εμπλεκόμενους δράστες

Παράλληλα, στο επιτελείο της ΑΑΔΕ αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η επεξεργασία των στοιχείων που προέκυψαν από τους φετινούς φορολογικούς ελέγχους, προκειμένου τα συμπεράσματα να αξιοποιηθούν για τις αλλαγές που θα τους καταστήσουν αποτελεσματικότερους.

Η ανάλυση των στοιχείων θα είναι κλαδική και οι τροποποιήσεις στην ελεγκτική διαδικασία θα αφορούν κάθε κλάδο ξεχωριστά.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet