Στεγαστικά 500 εκατ. ευρώ «έσκασαν» σε πέντε μήνες
Οικονομία-Αγορά

Στεγαστικά 500 εκατ. ευρώ «έσκασαν» σε πέντε μήνες

Συναγερμό έχει σημάνει στις τράπεζες η επιδείνωση των δεικτών μη εξυπηρετούμενων δανείων στη στεγαστική πίστη το πρώτο πεντάμηνο του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, μέχρι και το τέλος Μαΐου σημειώθηκαν σημαντικές εισροές νέων προβληματικών ανοιγμάτων στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, κόντρα στις τάσεις αποκλιμάκωσης που επικράτησαν στα προηγούμενα τρίμηνα.

Σύμφωνα με επικεφαλής εσωτερικής μονάδας διαχείρισης επισφαλών απαιτήσεων συστημικού ομίλου, την υπό εξέταση περίοδο «κοκκίνισαν» στεγαστικά δάνεια της τάξης των 400-500 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, περίπου τα μισά συμπλήρωσαν για πρώτη φορά τρεις συνεχείς μήνες καθυστέρησης, ενώ τα υπόλοιπα αφορούσαν σε χορηγήσεις που είχαν ρυθμιστεί αλλά οι δανειολήπτες σταμάτησαν να καταβάλλουν και τις μειωμένες δόσεις.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι οι χειρότεροι μήνες ήταν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος. Έκτοτε, αν και συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις στα μη εξυπηρετούμενα υπόλοιπα, οι ρυθμοί δημιουργίας νέων επισφαλειών έχουν περιοριστεί σημαντικά, ενώ ο Ιούνιος χαρακτηρίζεται προς το παρόν «καλός μήνας».

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet