Στην κοινή γραμμή Ευρωπαίων – ΔΝΤ σκόνταψε η αξιολόγηση
Οικονομία-Αγορά

Στην κοινή γραμμή Ευρωπαίων – ΔΝΤ σκόνταψε η αξιολόγηση

Σε θολό τοπίο βαδίζει η αξιολόγηση μετά το Eurogroup, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών όχι μόνο δεν έδωσαν εντολή να επιστρέψουν οι θεσμοί για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, αλλά αντίθετα πέταξαν το μπαλάκι στην Ελλάδα να προχωρήσει στη λήψη μέτρων το ταχύτερο δυνατόν.

Μάλιστα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ κατονόμασε τα μέτρα: αγορά εργασίας, Ασφαλιστικό και φόροι. Στους τομείς αυτούς είπε πρέπει να προχωρήσει η εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΔΝΤ ζητεί μείωση του αφορολογήτου και περικοπές των συντάξεων, καθώς και μεγαλύτερη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας.

Οι θεσμοί, διαβεβαίωσε ο Ολλανδός, είναι ενωμένοι στις θέσεις τους. Με άλλα λόγια, η Κομισιόν έχει και αυτή συνταχθεί με το Ταμείο στη σκληρή γραμμή.

Ετσι, δεν μένει παρά να πάρει η Ελλάδα σκληρά μέτρα. Κάτι με το οποίο θα είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, καλείται και η Ευρώπη να προχωρήσει σε ελάφρυνση του χρέους, όπως επίσης ζητεί το Ταμείο, αφού με τα σημερινά δεδομένα το βρίσκει μη βιώσιμο.

Η σχετική έκθεση του ΔΝΤ θα ταράξει τα νερά όταν δημοσιοποιηθεί, στις 6 Φεβρουαρίου και θα δρομολογήσει εξελίξεις για την επιστροφή ή μη του Ταμείου.

Θα ακολουθήσει, δύο εβδομάδες αργότερα, το Eurogroup, που έχει τεθεί ως ορόσημο για την επίτευξη συμφωνίας, πριν αρχίσει ο εκλογικός κύκλος στην Ευρώπη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet