Στόχος η τεχνική συμφωνία εντός Μαΐου
Print Friendly, PDF & Email
Οικονομία-Αγορά

Στόχος η τεχνική συμφωνία εντός Μαΐου

Με στόχο την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την δ΄ αξιολόγηση έως το επόμενο Eurogroup στις 24 Μαΐου, κινούνται κυβέρνηση και θεσμοί, εστιάζοντας στη συνολική πολιτική συμφωνία για το χρέος και το είδος της ενισχυμένης εποπτείας μετά το τέλος του προγράμματος στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Στο Eurogroup του Μαΐου, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν το κείμενο τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement), ώστε να προχωρήσουν περαιτέρω τις συζητήσεις τους για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και την μεταμνημονιακή περίοδο της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, δήλωσε ότι οι διεργασίες εντός της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα θα επικεντρωθούν τις επόμενες εβδομάδες στο χρέος και στο «πλαίσιο» της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του, Όλαφ Σολτς, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Ecofin, ο κ. Λεμέρ τόνισε ότι «έχουμε κάνει πρόοδο», σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την ολοκλήρωση της δ΄ αξιολόγησης τον Ιούνιο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet