Σόιμπλε: “Όχι πια… δανειακή σύμβαση, μόνο πρόγραμμα διάσωσης!”
Print Friendly, PDF & Email
Οικονομία-Αγορά

Σόιμπλε: “Όχι πια… δανειακή σύμβαση, μόνο πρόγραμμα διάσωσης!”

Ψυχρή υποδοχή από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνάντησαν οι πληροφορίες ότι η ελληνική πλευρά πρόκειται να καταθέσει αίτημα για την παράταση της δανειακής συμφωνίας.

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξη στο ZDF ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε -σύμφωνα με το Reuters- ότι «δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης».

«Το θέμα δεν είναι η επέκταση ενός δανειακού προγράμματος, αλλά το εάν αυτό το πρόγραμμα διάσωσης θα ολοκληρωθεί, ναι ή όχι», πρόσθεσε ο Σόιμπλε στο ZDF.

Σε άλλη συνέντευξη, στο ARD, ο Σόιμπλε δήλωσε μεταξύ άλλων ότι περιμένει συγκεκριμένες, βιώσιμες και δεσμευτικές προτάσεις από την Ελλάδα και ότι δεν έχει πάρει ακόμη «ούτε καν την αρχή μιας απάντησης».

«Πρέπει να δούμε κάτι συγκεκριμένο, βιώσιμο, δεσμευτικό. Αυτό δεν το είχαμε την περασμένη Τετάρτη, δεν το είχαμε χθες, δεν το είχαμε ούτε στις τεχνικές διαπραγματεύσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου με τους τρεις θεσμούς που πάντα αποκαλούσαμε τρόικα. Πρέπει να είναι κάτι αξιόπιστο, βιώσιμο, αλλιώς δεν έχει νόημα. Δεν έχω πάρει κάτι τέτοιο, όχι», είπε.

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει σε αυτόν τον δρόμο ή να υποδείξει έναν καλύτερο δρόμο, για το πώς θα ξανασταθεί μόνη στα πόδια της. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά σεβαστά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν ήταν χωρίς κόστος. Ήταν όμως ο σωστός δρόμος. Αν υπάρχει καλύτερος δρόμος, εντάξει, αλλά δεν τον βλέπω. Να λέει κανείς απλώς ΄δεν χρειάζομαι πια λεφτά΄ και ΄δεν θα κάνουμε απολύτως τίποτα πια΄, βρίζοντας τους άλλους, αυτό δεν γίνεται», δήλωσε.

«Η Ελλάδα βγαίνει από μια πολύ δύσκολη κατάσταση και λόγω της εφαρμογής αυτού του προγράμματος βρήκε έναν δρόμο βελτίωσης. Αυτός ο δρόμος, αν ακολουθηθεί, οδηγεί στην επιτυχία. Αν δεν ακολουθηθεί, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να μας πει πώς θα το κάνει. Σε αυτό δεν έχουμε ακόμη πάρει ούτε καν την αρχή μιας απάντησης», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet