Τουρισμός: Παρελθόν η εικόνα της κρίσης
Οικονομία-Αγορά

Τουρισμός: Παρελθόν η εικόνα της κρίσης

«Η Ελλάδα έχει ξεφορτωθεί την εικόνα της χώρας σε κρίση», αναφέρει σε δημοσίευμά της η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit και επισημαίνει ότι για το 2014 αναμένεται ρεκόρ επισκεπτών στη χώρα.

«Ακρόπολη 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, στο οποίο γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για το νέο ωράριο λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων κατά την τουριστική περίοδο, με 12 ώρες, καθημερινά.

Ο συντάκτης αναφέρεται μάλιστα σε δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το νέο ωράριο θέμα κοινής λογικής, επισημαίνοντας: «Πρέπει να δείξουμε αυτό που διαθέτουμε-και η Ελλάδα έχει, προ πάντων, να προσφέρει πολιτισμό».

Επίσης, παρατίθενται δηλώσεις Ελλήνων ξενοδόχων, οι οποίοι εκτιμούν ότι κατά τη φετινή τουριστική περίοδο θα σημειωθεί νέο ρεκόρ αφίξεων, ενώ αναφέρουν άνοδο και στις πρώιμες κρατήσεις. «Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, το 2014 θα είναι μια νέα χρονιά- ρεκόρ», δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, και προσθέτει ότι «σχεδόν σε όλες τις παραδοσιακές αγορές, καταγράφουμε άνοδο στον αριθμό κρατήσεων». Εκτιμά δε, ότι οι τουρίστες θα φθάσουν φέτος τα 18,5 εκατομμύρια.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αγορά της Ρωσίας, καθώς κάθε Ρώσος τουρίστας ξόδεψε το 2013, κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, 1.074 ευρώ, τη στιγμή που όλοι οι τουρίστες ξόδεψαν κατά μέσο όρο 670 ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ/ bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet