Φοροδιαφυγή: Ποια επαγγέλματα πρωτοστατούν
Οικονομία-Αγορά

Φοροδιαφυγή: Ποια επαγγέλματα πρωτοστατούν

Σε «πρωταθλητές» της φοροδιαφυγής, αναδεικνύονται οι δήμαρχοι, οι γιατροί, οι δημοσιογράφοι και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, σύμφωνα με έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Συνολικά, η Αρχή παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα, εντός του 2013, 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες», καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι, στη σχετική λίστα δεν περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, καθώς την αρμοδιότητα της έρευνας την έχει η Βουλή.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά, όμως, είναι και τα στοιχεία για το σύνολο των «βρόμικων» υποθέσεων που κλήθηκε να ερευνήσει η Αρχή για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος. Οπως προκύπτει από την έκθεση που διαβίβασε στη Βουλή, δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν, από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη.

Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet