10.000 προσλήψεις ανέργων σε επιχειρήσεις
Οικονομία-Αγορά

10.000 προσλήψεις ανέργων σε επιχειρήσεις

Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα από τον ΟΑΕΔ, μετά και τη σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων, προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 30 έως 66 ετών. Πρόκειται για ένα από τα προγράμματα που θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα.

Ωφελούμενοι μπορούν να είναι άνεργοι με την προϋπόθεση να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης, καθώς και να είναι ηλικίας 30 έως 66 ετών (δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 30ό και να διανύουν το 31ο έτος και έως το 67ο, αντίστοιχα).

Η διάρκεια της απασχόλησής τους ορίζεται σε 12 μήνες και η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης μισθωτών και ημερομίσθιων ωφελούμενων ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι το ανώτατο 25 ημέρες το μήνα.

Οι συνολικές αποδοχές καθορίζονται από την κείμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία. Από το σύνολο των θέσεων, οι 5.680 προορίζονται για επιχειρήσεις στις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βόρειου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ οι υπόλοιπες 4.320 στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet