Το ΔΝΤ μένει στην Ελλάδα, συμφωνούν Λαγκάρντ και Μέρκελ
Οικονομία-Αγορά

Το ΔΝΤ μένει στην Ελλάδα, συμφωνούν Λαγκάρντ και Μέρκελ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι «αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά» στην περίπτωση της Ελλάδας, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έπειτα από τη συνάντησή της με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία συμμετείχε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

«Είμαστε προσηλωμένοι, δουλεύουμε μαζί, είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση νωρίτερα σήμερα με την καγκελάριο, και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, λίγα 24ωρα μετά τη διαρροή των συνομιλιών ΤόμσενΒελκουλέσκου που προκάλεσαν εκνευρισμό στο Ταμείο.

Η Λαγκάρντ είπε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι «μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, και η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας πρόκειται να έχει σημασία για τους ιδιώτες επενδυτές».

«Σαφώς δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε, και ειδικότερα εκεί όπου η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτσι ώστε να είναι σταθερή, έτσι ώστε να είναι ευημερούσα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε τη σταθερή θέση του Βερολίνου να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τόνισε εκ νέου ότι ένα “κούρεμα” χρέους για την Ελλάδα δεν είναι δυνατόν όσο αυτή παραμένει στην ευρωζώνη.

«Δεν είναι μια απαίτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να μην υπάρξει κούρεμα χρέους, αλλά μάλλον, κατά τη γνώμη μας, αυτό δεν είναι νομικά δυνατό στη ζώνη του ευρώ», τόνισε η Μέρκελ και εξέφρασε εκ νέου την επιθυμία της Γερμανίας να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet