Βασανίζονται φίδια για να φτιαχτούν τσάντες
Περιβάλλον

Βασανίζονται φίδια για να φτιαχτούν τσάντες

Tσάντες, ζώνες, παπούτσια και πορτοφόλια από δέρμα φιδιού. Τα αγαπημένα αξεσουάρ συνήθως των πλουσίων γυναικών που θέλουν να κρατάνε τη μόδα στα χέρια… τους. Τι συμβαίνει όμως εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά; Εκεί όπου κατασκευάζονται αυτές οι χειροποίητες τσάντες, όπου πωλούνται σε «αστρονομικές» τιμές; Φρίκη. Αυτή ίσως να είναι η απόλυτη λέξη.

Εικόνες που προέρχονται από ένα «σφαγείο» στο χωριό Cirebon στην Ινδονησία προκαλούν την κοινή γνώμη, ενώ έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Οι εργάτες χτυπούν το φίδι στο κεφάλι και στη συνέχεια τοποθετούν έναν σωλήνα ανάμεσα στα σαγόνια του. Το ζώο γεμίζει με νερό και οι εργάτες δένουν γύρω από το λαιμό του ένα σχοινί για να το μετατρέψουν σε μπαλόνι. Αφού αφήσουν για περίπου δέκα λεπτά σε αυτή την κατάσταση το φίδι, στη συνέχεια το κρεμούν από ένα τσιγκέλι, κάνουν δύο τομές και το γδέρνουν.

Όπως αναφέρει ο independent, μόλις το δέρμα ψηθεί στον φούρνο για να ξεραθεί κουλουριάζεται σαν μπούκλα. Στη συνέχεια, οι εργάτες το βάφουν και το αφήνουν να στεγνώσει.

Πηγή: iefimerida/ www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet