Γαύδος: «Όχι» στα χημικά «όχι» και στις εκλογές
Περιβάλλον

Γαύδος: «Όχι» στα χημικά «όχι» και στις εκλογές

Να απέχουν από τις ευρωεκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο αποφάσισαν οι κάτοικοι της Γαύδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Γαύδος, στη μέση της Μεσογείου, που “απειλείται” από την αδιαφορία της μνημονιακής κυβέρνησης, και τη διακίνηση των χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας, σε διεθνή ύδατα δίπλα μας, αντιδρά και συμμετέχει στις δράσεις για να ακυρωθεί αυτή η μετακίνηση.

»Η απειλή για τη Γαύδο, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Μάλτα, την Ιταλία κι ολόκληρη τη Μεσόγειο, είναι η εγκληματική ενέργεια να “πειραματιστούν” την υδρόλυση εν πλω εξαιρετικά επικίνδυνων υλικών, τα οποία σε περίπτωση ατυχήματος θα βυθιστούν στη θάλασσα μας και θα καταστρέψουν κάθε ζωντανό οργανισμό και μας μαζί τους.

»Η συνενοχή:

»Κι όλα αυτά με τη στήριξη του ΟΗΕ, ο οποίος χρησιμοποίησε τον χαρακτήρα διεθνή χορικά ύδατα για να καθαρίσει για λογαριασμό των συμφερόντων, πολιτικών και οικονομικών, λες και τα διεθνή ύδατα που δεν είναι παρά γραμμές στον πολιτικό χάρτη τους δεν απειλούνται από την ενδεχόμενη καταστροφή. Κι όλο αυτό ενάντια στη διεθνή νομοθεσία που ορίζει ότι η καταστροφή των χημικών του πολέμου θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά πάνω σε έδαφος χώρας που τα παράγει ή πάνω σε έδαφος χώρας που τα έχει αγοράσει.

»Αλλά και την αδιαφορία των κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών οργάνων που αδιαφορούν για τις περιβαλλοντικές συνέπειες, κυνηγώντας με περισσότερη λιτότητα για τους λαούς και μεγαλύτερα κέρδη για τους οικονομικά ισχυρούς.

»Η αμφισβήτηση:

»Η Πορτογαλία και Αλβανία αρνήθηκαν την συμμετοχή σε αυτό το έκφυλο παιχνίδι πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

»Τι προτείνουμε:

»Δικά τους είναι τα χημικά, δικός τους είναι ο πόλεμος, ας πάρουν στις πατρίδες του και τα απόνερα. Να τα πάρουν πίσω στις πατρίδες τους, αυτοί που τα φτιάξανε κι αυτοί που τα αγοράσανε.

»Να απαντηθούν οι επερωτήσεις βουλευτών κι ευρωβουλευτών και επιτέλους οι κυβερνήσεις να πάρουν θέση, υπολογίζοντας την ανθρώπινη ζωή λαμβάνοντας υπόψη ότι η ψήφος του λαού δεν χρίζει τους βουλευτές και ευρωβουλευτές θεούς για να παίζουν με τις ζωές μας.

»Η Γαύδος συμμετέχει στα συντονιστικά για τις δράσεις ενάντια στην εφαρμογή αυτής της παράλογης κι επικίνδυνης απόφασης.

»Μαζεύει υπογραφές των κατοίκων και θα τις αποστείλει στα αρμόδια όργανα, αναρτά πανό διαμαρτυρίας στον Φάρο του Νότου της Ευρώπης, γυρίζει την πλάτη σε μια τέτοια Ευρώπη αδιάφορη στους λαούς της και αποφασίζει αποχή από τις κάλπες για ευρωεκλογές».

Πηγή: gavdosfm.gr/www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet