Εκατομμύρια μαθητές στον κόσμο κλείνουν τα βιβλία και διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή
Print Friendly, PDF & Email
Περιβάλλον

Εκατομμύρια μαθητές στον κόσμο κλείνουν τα βιβλία και διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή

Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, από τη Μελβούρνη και το Νέο Δελχί, έως το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, αλλά και την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες επαρχιακές πόλεις, κλείνουν σήμερα τα βιβλία τους και ξεχύνονται στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την προστασία του περιβάλλοντος και να ζητήσουν με τον επιτακτικό τρόπο από τους παγκόσμιους ηγέτες «να κάνουν τη δουλειά τους», αναλαμβάνοντας επείγουσα δράση για την κλιματική αλλαγή.

Ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά – και όχι μόνο – συμμετέχουν στη μεγαλύτερη διαδήλωση για το κλίμα στην Αυστραλία. Στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη εκτιμάται ότι η συμμετοχή ξεπέρασε τους 80.000 και τους 150.000 πολίτες αντίστοιχα, καθιστώντας τις διαδηλώσεις αυτές τις πιο ογκώδεις μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, σύμφωνα με την «Guardian».

350 PACIFIC VIA REUTERS/350 PACIFIC/ Μαρόβο, Νησιά Σολομώντα

Οι μαθητές ζητούν να μπει επιτέλους ένα τέλος στην εποχή των ορυκτών καυσίμων και διεκδικούν «κλιματική δικαιοσύνη» για όλους. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της 16χρονης ακτιβίστριας για την προστασία του περιβάλλοντος Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία αποτελεί πλέον το σύμβολο των αγώνων για την κλιματική αλλαγή και τη διάσωση του πλανήτη.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η Τούνμπεργκ επιμένει ότι «κανείς δεν είναι μικρός για να κάνει τη διαφορά» και έχει δώσει «ραντεβού στους δρόμους» του κόσμου σήμερα, αλλά και την επόμενη Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου.

REUTERS/STRINGER/ Μπρίσμπεϊν

Η ίδια θα πρωτοστατήσει στις διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, όπου 1,1 εκατ. μαθητές έχουν πάρει το πράσινο φως να αφήσουν πίσω τους σήμερα την πόρτα του σχολείου για να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, το οποίο συσπειρώνεται εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet