Επιδεινώνεται ο καιρός από την Κυριακή
Περιβάλλον

Επιδεινώνεται ο καιρός από την Κυριακή

Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, σημαντική πτώση θερμοκρασίας κατά 8 με 10 βαθμούς και θυελλώδεις άνεμοι, που η ένταση τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα μεε τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την κατάσταση στον Έβρο. Κατά την σημερινή του επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές και ειδικότερα στα Λαγυνά και τον Πόρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όταν και όποτε χρειαστεί.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωσή της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet