Η Αυστραλία προετοιμάζεται για τις πιο «επικίνδυνες» πυρκαγιές στην ιστορία της
Κόσμος

Η Αυστραλία προετοιμάζεται για τις πιο «επικίνδυνες» πυρκαγιές στην ιστορία της

Αντιμέτωπη με «την πιο επικίνδυνη εβδομάδα στο μέτωπο των πυρκαγιών» βρίσκεται αυτήν την εβδομάδας η Αυστραλία, προειδοποιούν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ο μεγαλύτερος, άνευ προηγουμένου κίνδυνος, είναι υψηλότερος την Τρίτη, κυρίως στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας.

Οι αρχές της Πολιτείας και οι αρχές του Κουίνσλαντ έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι ανατολικές ακτές της Αυστραλίας προετοιμάζονται για συνθήκες που ευνοούν τις «καταστροφικές» πυρκαγιές -υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι.

Στη Νέα Νότια Ουαλία, το Σαββατοκύριακο, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 150 σπίτια καταστράφηκαν.

Αν και οι μετεωρολογικές συνθήκες στο Σίδνεϊ, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυστραλίας, δεν ήταν ιδιαίτερα ακραίες τις δύο προηγούμενες ημέρες, σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν ισχυροί, ξηροί άνεμοι.

Παρ’ όλο που οι αρχές έκτακτης ανάγκης προετοιμάζονται πυρετωδώς, η άρνηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να συζητήσει τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής στην έξαρση των πυρκαγιών δυναμιτίζει το κλίμα στη χώρα.

Την Παρασκευή, αρκετές εβδομάδες πριν από την παραδοσιακά επικίνδυνη εποχή για πυρκαγιές, 99 πύρινα μέτωπα μαίνονταν ανεξέλεγκτα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 17 κρίθηκαν επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet