Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Κλειστά παραμένουν αρκετά λιμάνια
Περιβάλλον

Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Κλειστά παραμένουν αρκετά λιμάνια

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, οι ισχυρές καταιγίδες στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο συνθέτουν και σήμερα το σκηνικό του καιρού.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στα ανατολικά και τα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8, στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 9 και στο νότιο Αιγαίο έως 10 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση θα υπάρξει στα δυτικά και τα βόρεια. H θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα βόρεια ορεινά-ημιορεινά παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Απαγορευτικό απόπλου σε πολλά λιμάνια λόγω των ισχυρών ανέμων

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν πρόσκαιρα τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργότερα, στα δυτικά και στα βόρεια.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Ρίου-Αντίρριου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων που μπορεί να προκύψουν από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet