Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη χώρα
Περιβάλλον

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη χώρα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα βόρεια, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα δυτικά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Από το βράδυ βελτίωση.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από αργά το απόγευμα στο βόρειο ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα νότια.

Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 22-08-2017

Καιρός: στη Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και τοπικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet