Το κλίμα και η εκπαίδευση των κοριτσιών στην ατζέντα της G7
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Το κλίμα και η εκπαίδευση των κοριτσιών στην ατζέντα της G7

Η χρηματοδότηση στόχων για το κλίμα και η εκπαίδευση των κοριτσιών θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7 αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε η Βρετανία, η οποία ασκεί φέτος την προεδρία της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών του κόσμου.

Η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Λονδίνο θα είναι η πρώτη η οποία θα γίνει διά ζώσης σε διάστημα περίπου δύο ετών. Η Βρετανία έχει προσκαλέσει σε κάποιες από τις συναντήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της συνόδου με εκπροσώπους από την Αυστραλία, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και τη Νότια Αφρική.

«Θα αναλάβουμε δράση για να διασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια σε όλον τον κόσμο, για να θέσουμε παγκοσμίως στόχους για την εκπαίδευση των κοριτσιών, για να συμφωνήσουμε σε φιλόδοξη δράση κατά των κλιματικών αλλαγών και για να καταρτίσουμε νέα μέτρα για την πρόληψη της πείνας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντόμινικ Ράαμπ.

Αυτός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αύριο, Δευτέρα 3/5 και θα έχουν συνομιλίες για το εμπόριο, την Κίνα, το Αφγανιστάν και το Ιράν, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Ο Ράαμπ θα φιλοξενήσει επίσης τους υπουργούς Εξωτερικών της Ιαπωνίας και της Ινδίας στην εξοχική του κατοικία εντός της εβδομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet