Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Περιβάλλον

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Χαλάει από το Σάββατο ο καιρός, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επηρεαστούν από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, σταδιακά η Κεντρική Στερεά, πιθανόν η Ανατολική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Την Κυριακή, μέχρι τη νύχτα, η μεταβολή του καιρού θα γίνει αισθητή στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη και τις πρωινές ώρες πιθανόν στη Δυτική Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet