Άνγκελα Μέρκελ: Τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα…
Πολιτική

Άνγκελα Μέρκελ: Τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα…

Δεν μένει πολύς χρόνος, για να υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα, δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη σύνοδο της G7 στη Βαυαρία.

Η κ. Μέρκελ κάλεσε την Ελλάδα να συμφωνήσει σε μέτρα που θα ενδυναμώσουν την οικονομία της, ενώ σημείωσε: «Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά της δίνουμε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι χάριν της αλληλεγγύης η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα».

«Υπάρχει η κοινή θέση των τριών θεσμών. Αυτό είναι ήδη μια μεγάλη πρόοδος. Σε αυτή τη βάση τρέχουν τώρα οι συζητήσεις. Και πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Και για αυτό πρέπει να εργαστούμε πολύ εντατικά.

»Μεθαύριο θα υπάρξει η δυνατότητα να μιλήσουμε πάλι με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, σχετικά με το πόσο έχουμε προχωρήσει. Αλλά μπορώ μόνο να πω ότι η κάθε μέρα τώρα μετράει για να τακτοποιήσουμε την απαραίτητη δουλειά», κατέληξε η καγκελάριος.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε στο παράδειγμα άλλων χωρών, όπως η Ιρλανδία, λέγοντας ότι «τα μέτρα που είχε προτείνει η τρόικα ήταν επιτυχή αλλού».

«Βλέπουμε ότι τα μέτρα τα οποία έχουν προτείνει οι θεσμοί είχαν επιτυχία» επισήμανε η κ. Μέρκελ και κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για το σωστό μίγμα: αλληλεγγύη και ίδια προσπάθεια. Πρόκειται για δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος».

Η καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι το ελληνικό ζήτημα «συζητήθηκε, αλλά για λίγο» στη Σύνοδο της G7 στη Βαυαρία.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet