Άρση ασυλίας Κασιδιάρη και επίθεση στον πρωθυπουργό
Πολιτική

Άρση ασυλίας Κασιδιάρη και επίθεση στον πρωθυπουργό

Με 219 ψήφους «υπέρ» η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Συνολικά 18 βουλευτές τάχθηκαν κατά της άρσης ασυλίας, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρο, Στ. Μπούκουρα και Κων. Μπαρμπαρούση ψήφισαν υπέρ 222 βουλευτές, 13 κατά και τρεις δήλωσαν «παρών».

Η ψηφοφορία είναι φανερή και, σύμφωνα με το αποτέλεσμα, κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν ψηφίσει οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουίκ, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Δαμαβολίτης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια, Σταυρούλα Ξουλίδου. «Παρών» δήλωσε η Γαβριήλ Αβραμίδης.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής  της Χρυσής Αυγής έφθασε στη Βουλή, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Η μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού έγινε υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση Μπαλτάκου αφορά sτην κρυφή βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε ο προφυλακισμένος βουλευτής με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.

Σφοδρή επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη στον πρωθυπουργό

Ηλεκτρονικές διευθύνσεις μέσα από το κινεζικό, το ρωσικό δίκτυο και το youtube ανέγνωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μεταφέρθηκε σήμερα στη Βουλή από τις φυλακές όπου κρατείται, για το αίτημα της άρσης ασυλίας του, που σχετίζεται με την παρουσίαση διαλόγου, προϊόντος παράνομης βιντεοσκόπησης, ανάμεσα στον ίδιο και τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για μαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ άνωτατου δικαστικού άρχοντα και ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα, εννοώντας τον πρωθυπουργό.

«Ο διάλογος είναι συνωμοτικός και χρησιμοποιείται συνθηματική γλώσσα. Δε γίνεται αναφορά σε ονόματα. Προηγείται χρονικά της ανάκρισης τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο Ηλ. Κασιδιάρης. «Στο σχετικό βίντεο, ακούγεται η φράση: ΄Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ…….ει», πρόσθεσε.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, μάλιστα, έφερε μαζί του στη Βουλή τα έγγραφα της ανακρίτριας Κλάπα, προκειμένου να υποστηρίξει ότι οι προφυλακίσεις των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν κυβερνητική απόφαση και έγινε κατόπιν εντολής Σαμαρά.

«Η ανακρίτρια Κλάπα είχε υπογράψει τις αποφάσεις προφυλάκισης των βουλευτών Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα από τις 9 Ιανουαρίου, ενώ οι απολογίες ελήφθησαν στις 11 και 12 Ιανουαρίου», σχολίασε.

«Αυτά τα έγγραφα αποτελούν νόμιμο αποδεικτικό υλικό και τεκμηριώνουν το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα στην σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας. Η περίπτωση το έγκλημα να τελέστηκε εκ παραδρομής αποκλείεται, καθώς είναι αδύνατο να κάνεις το ίδιο λάθος δύο φορές το Σάββατο και τρίτη φορά την Κυριακή».

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet