Αλ. Τσίπρας από Λονδίνο: Δεν ανησυχώ για τη σταθερότητα της κυβέρνησης
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας από Λονδίνο: Δεν ανησυχώ για τη σταθερότητα της κυβέρνησης

Ότι δεν ανησυχεί καθόλου για τη σταθερότητα της κυβέρνησης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτώμενος σχετικά υπό το φως της ανεξαρτητοποίησης Λαζαρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που άφησε την κυβερνητική συμμαχία με 152 βουλευτές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος της συνάντησης με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, και παίρνοντας θέση για όσα συμβαίνουν στην Αθήνα, σημείωσε ότι «αυτή η κυβέρνηση παρά τους σχεδιασμούς που υπάρχουν και τα ανόητα σχέδια, θα έχει συνέχεια και θα ολοκληρώσουμε τη θητεία μας. Κατάφερε να επιβιώσει σε δυσκολότερες συνθήκες».

Σε ό,τι αφορά την συνάντηση με την Τερέζα Μέι, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει μαζί της για τη δυνατότητα της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς. «Για την ανάγκη συνεργασίας και την προσέγγιση επενδύσεων αλλά και για μια σειρά ζητήματα όπως η μεταναστευτική κρίση, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Συμφωνήσαμε να έχουμε στενή και ουσιαστική επαφή».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι έθεσε εκ νέου το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, τονίζοντας ότι «για μας είναι κρίσιμο ζήτημα και θέμα ηθικής. Η φυσική τους θέση είναι στον Παρθενώνα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, επισήμανε ακόμα ότι «οι δυο χώρες έχουν ιστορικούς δεσμούς που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Μετά τη σεβαστή απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την Ε.Ε., πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet