Αλ. Τσίπρας: «Ούτε βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: «Ούτε βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει»

Τη βούλησή του να υλοποιήσει το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ «μέχρι κεραίας», φέρνοντας άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο «Έθνος», ενώ εκτιμά ότι έχει βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις.

«Το πρόγραμμά μας παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις και σε αυτό το πρόγραμμα έχουμε δεσμευτεί. Το πρόγραμμα αυτό έχει ορίζοντα τετραετίας και θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας (…)» τονίζει ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα. «Έχουμε ενημερώσει τους θεσμούς, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά», προσθέτει.

Ο κ. Τσίπρας διαμηνύει ότι «η Ελλάδα δεν είναι αποικία» και ότι «δρόμος επιστροφής στο μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις, όπως και καμία απειλή για τις καταθέσεις στην Ελλάδα», τονίζοντας ότι «τέτοια πράγματα, δεν πρέπει να ακούγονται ούτε για αστείο».

«Η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ήταν ξεκάθαρη και οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Εμείς την τηρούμε και περιμένουμε να τηρηθεί και από την άλλη πλευρά» υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας και συμπληρώνει: «Αν νομίζουν ότι θα επιμένουν να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση αυτά που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, λυπάμαι θα τους απογοητεύσουμε».

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι το «κλειδί» για να γίνει ένας έντιμος συμβιβασμός είναι η «αναγνώριση ότι η προηγούμενη πολιτική της ακραίας λιτότητας έχει αποτύχει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με «πολιτική λύση» του ζητήματος, ο κ. Τσίπρας απαντά πως «αν συνεχιστεί η υπονόμευση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο».

Πηγή: ΑΜΠΕ/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet