Από τους Οθωμανούς στους… τροϊκανούς
Πολιτική

Από τους Οθωμανούς στους… τροϊκανούς

Στη σύνδεση του αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από το ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την ανάγκη για ανεξαρτησία από τις βουλές των δανειστών της χώρας προχώρησε, στη δήλωσή του μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Πριν από 193 χρόνια ένας ολιγάριθμος λαός, με μεγάλη καρδιά και εξαιρετική γενναιότητα, συγκρούστηκε με μια αυτοκρατορία για τη λευτεριά. Σήμερα ο λαός μας δίνει μια μάχη και αγώνα για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών. Η ιστορία εγγυάται ότι και αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος», ανέφερε ο ύπατος άρχοντας της χώρας.

«Αφήνουμε πίσω την Ελλάδα της κρίσης και προχωράμε προς μία Ελλάδα της υπερηφάνειας, της αυτοπεποίθησης, της ισχύος», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η Ελλάδα βάζει τέλος στη μιζέρια και στα μνημόνια και σύντομα θα μιλάμε για μια Ελλάδα του κύρους, ουσιαστικά ισχυρή», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

“Θλίψη, ντροπή και οργή δημιουργεί το γεγονός ότι απαγορεύτηκε στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση στο σύνολό της”, δήλωσε η βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Έλενα Κουντουρά.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην παρέλαση

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με την πλατεία Συντάγματος να αποτελεί «άβατο» για όσους δεν έφεραν πρόσκληση ή διαπίστευση άρχισε το πρωί της Τρίτης η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αστυνομικές δυνάμεις στάθμευαν με κλούβες στο κάτω τμήμα της πλατείας, ενώ κλειστός παρέμεινε καθ΄όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα». Οι πολίτες δύνανται να παρακολουθήσουν τα πεζοπόρα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων τα οποία λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου.

Για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας βρέθηκαν επί ποδός περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ είχαν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε επάνω από το τμήμα του κέντρου της πρωτεύουσας όπου παρήλασαν άνδρες των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομιίας και της Πυροσβεστικής, ενώ αστυνομικά σκυλιά Κ9 είχαν ερευνήσει τον χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη για να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχαν στο σημείο ύποπτα αντικείμενα.

 Πηγή: naftemporiki.gr/bankwars

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet