Α. Σαμαράς: «Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση»
Πολιτική

Α. Σαμαράς: «Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση»

Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο, η οποία διεξάγεται με αντικείμενο την ανάδειξη του υποψηφίου του Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν στις ευρωεκλογές.

«Η Ιρλανδία βγήκε ήδη από την κρίση. Η Πορτογαλία είναι εκτός κρίσης, η Κύπρος έχει υπερβεί τις προσδοκίες. Η Ελλάδα δείχνει αξιοσημείωτη πρόοδο και σύντομα θα βγει από την κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Πρέπει να κρατήσουμε την ελπίδα της κοινωνίας και να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία. Να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Πρέπει να υπάρξει ελπίδα, οι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές απειλούν την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν θα τους αφήσουμε, θα κερδίσουμε. Η κρίση έκανε την Ευρώπη πιο σοφή και πιο δυνατή. Είμαστε υπερήφανοι για τα βήματα που έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Στην ευρύτερη περιοχή από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ουκρανία, υπάρχουν χώρες σε αποσταθεροποίηση, που όλες κοιτάζουν προς την Ευρώπη, υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν να ενταχθούν και καμία που θέλει να αποχωρήσει. Αυτή είναι η απάντηση μας στους λαϊκιστές και στους ευρωσκεπτικιστές».

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ ενώ υποστήριξε την υποψηφιότητα Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν, καθώς μάλιστα είναι ένας εκ των τριών που τον πρότειναν.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet