Α. Τσίπρας: Αμφισβητεί το πρωτογενές πλεόνασμα – Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές
Πολιτική

Α. Τσίπρας: Αμφισβητεί το πρωτογενές πλεόνασμα – Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές

Σε ευθεία αμφισβήτηση των στοιχείων της κυβέρνησης Σαμαρά για το πρωτογενές πλεόνασμα, προχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην πρώτη εκδήλωση του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Δεν ζούμε φυσικά ούτε σε ροζ σύννεφα, ούτε στον κόσμο του πρωτογενούς πλεονάσματος ψέματος, απάτης, ή αυταπάτης, που ζουν άλλοι. Δεν πανηγυρίζουμε πάνω από αμφισβητούμενους αριθμούς αγνοώντας την αδιαμφισβήτητη υπάρχουσα κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε ιδιαιτέρως κρίσιμες τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

«Θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αύριο. Θέλουν δεν θέλουν οι δυνάμεις του μνημονίου και της συγκυβέρνησης, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι δημοψήφισμα για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες και καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας. Θα απλωθεί η ελληνική τραγωδία ως success story και σε άλλες χώρες της Ευρώπης; Ή θα πει ο ελληνικός λαός φτάνει πια ως εδώ!».

Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι: «τρεις κάλπες, μια επιλογή: Να νικήσουμε».

Ο Α. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ν.Δ. και εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ν.Δ. δεν μπορεί να συσπειρώσει όχι τους ψηφοφόρους αλλά και τα ίδια της τα στελέχη. Γνωρίζουν οι πολίτες ότι η Ν.Δ. ποντάρει στην αποχή τους. Διότι στην αρχή ήθελε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να ψηφίζουμε χωριστά δήμαρχο, χωριστά δημοτικούς συμβούλους. Μετά, ακούσαμε ότι θέλανε να μεταθέσουν τις εκλογές για τον Οκτώβρη. Μετά αλλάξανε την ημερομηνία. Και στο τέλος αλλάζουνε και τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών στο παραπέντε».

Άνοιγμα στο ΚΚΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στον δεύτερο γύρο εάν δεν υπάρχουν υποψήφιοι του κόμματος τότε θα στηριχτούν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ που θα καταφέρουν να περάσουν στην εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής.

«Σε όποια γωνιά της Ελλάδας, αν στον δεύτερο γύρο δεν βρεθούν οι δυνάμεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε υποψήφιο κυβερνητικό, εμείς θα στηρίξουμε τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Αν δε, ιδιαίτερα, βρεθεί υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε φασίστα θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αστερίσκους».

Για την Ρένα Δούρου, τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον Θόδωρο Δρίτσα οι οποίοι θα διεκδικήσουν την περιφέρεια Αττικής, τον δήμο Αθηναίων και τον δήμο Πειραιά αντίστοιχα τόνισε:

Δούρου«Τρία πρόσωπα που η υποψηφιότητά τους έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Γιατί δίνουν τη μάχη στα πιο κρίσιμα σημεία του εκλογικού μετώπου. Γιατί η νίκη τους θα σημάνει πέραν πάσης αμφιβολίας την αρχή της μεγάλης αλλαγής. Θα συμβολίσει τη μεγάλη ανατροπή. Γιατί η νίκη τους επίσης θα δώσει το μήνυμα ότι ένα νέο πολιτικό κύμα, με νέα αντίληψη για την πολιτική, για τους πολιτικούς, και για τους πολίτες, έρχεται για να αλλάξει το πρόσωπο της χώρας».

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet