Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης
Πολιτική

Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Με μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε live τη συνεδρίαση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://parltv.live.grnet.gr/webtv/

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο κ. Τσίπρας ζήτησε «καθαρές λύσεις» και κάλεσε τους βουλευτές να επιδείξουν «στάση ευθύνης», υπενθυμίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση «έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, διαφύλαξε την κοινωνική συνοχή, αποκατέστησε τη κανονικότητα, στήριξε και προστάτευσε τους εργαζόμενους».

«Η σημερινή διαδικασία είναι η τελευταία πράξη μιας παράστασης που παίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού. Πρόκειται για άθλιο θέατρο που έστησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στόχοι των κυρίων Τσίπρα – Καμμένου ήταν «πρώτον, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, δεύτερον να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και τρίτον να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του».

Κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη με φόντο την επιλογή Αποστολάκη στο ΥΠΕΘΑ

Κολοσσιαίο ατόπημα χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον στρατηγό της χούντας, Σπαντιδάκη.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άθελά του θέλω να πιστεύω υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα. Συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη, με τον στρατηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Πρόκειται για μεγάλη προσβολή στο δημοκρατικό φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων» τόνισε ο κ. Τσίπρας και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Πάνω στον πανικό σας δεν καταλάβατε τι είπα» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Η συζήτηση θα ανοίξει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συνεχιστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα κλείσει με αντίστοιχη σειρά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο θα πάρουν κατά σειρά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με την εξής αναλογία: πέντε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη Ν.Δ. και ένας από κάθε κόμμα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet