Γ. Πανούσης: «Αριστερή διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Γ. Πανούσης: «Αριστερή διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα»

Με αφορμή την ένταση από τις κινητοποιήσεις υπέρ των απεργών πείνας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης εξαπολύει βολές κατά ανθρώπων «χωρίς πρόσωπο» που εκδίδουν «πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης». Με άρθρο του στα «Νέα», υπό τον τίτλο «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;», επισημαίνει ότι Αριστερή Διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη και πως δεν είναι ώρα για ανέξοδα ιδεολογήματα και ανούσια τσιτάτα, αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

Το άρθρο του Γ. Πανούση προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φίλη να κάνει λόγο για ατόπημα. «Είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής» παρατήρησε.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το κύμα των καταλήψεων προκαλεί ενδοκυβερνητικούς τριγμούς και πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Γ. Πανούση ήταν η εισβολή των αντιεξουσιαστών στον περίβολο της Βουλής, καθώς και οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με αυτές, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης θα περάσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ δρομολογείται η συγκρότηση ειδικής μόνιμης κοινοβουλευτικής επιτροπής για την αστυνόμευση.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο κ. Πανούσης με το άρθρο του αφήνει αιχμές που έχουν αποδέκτες κυρίως στο εσωτερικό της κυβέρνησης, η οποία δεν φαίνεται να υιοθετεί την άποψη πως ξεπεράστηκε το όριο αντοχής με τις τελευταίες κινητοποιήσεις υπέρ των απεργών πείνας.

Ο κ. Πανούσης λαμβάνει και σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, δηλώνοντας ότι δεν νοείται διάλογος με τους κουκουλοφόρους για κανέναν λόγο. «Η δημοκρατία δεν κάνει διάλογο με αυτούς που δεν έχουν πρόσωπο» είπε.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το άρθρο του κ. Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, σημειώνοντας ότι η σχέση και η συνεργασία του τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης όσο και με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. υπήρξαν και παραμένουν καθόλα άριστες.

Τι υποστηρίζει το Μαξίμου

«Οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού κ. Γ. Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν.

Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης».

Τι απαντά σε γραπτή του δήλωση ο Γιάννης Πανούσης

«Με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον πρωθυπουργό και συνολικά την Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της.Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις».

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet