Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών μετά την κάλπη
Πολιτική

Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών μετά την κάλπη

Από τις επτά το πρωί οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες σε μία διαδικασία τριπλών εκλογών -αυτοδιοικητικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές- που θα αναδείξουν τον νέο πολιτικό χάρτη της χώρας. Μαζί τους άσκησαν το εκλογικό δικαίωμά τους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί. Ακολουθούν οι δηλώσεις κάποιων εξ αυτών, που επισκέφτηκαν… πρωί πρωί τα εκλογικά κέντρα όπου ψήφιζαν:

Κάρολος Παπούλιας – Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, εξέφρασε την ελπίδα οι πολίτες να ψηφίσουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τους ανθρώπους που έχουν πραγματικό μεράκι για τις τοπικές κοινωνίες, ενώ σχετικά με τις ευρωεκλογές εξέφρασε την ελπίδα οι πολίτες να ενισχύσουν τις δημοκρατικές δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Αντώνης Σαμαράς – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στις 9:40 το πρωί προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο της Πύλου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να δηλώσει αμέσως μετά:

«Σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας, μέρα ενότητας. Να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Αλέξης Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ

Στο 843ο εκλογικό τμήμα, στο 27ο-30ό Δημοτικό Σχολείο στην Κυψέλη προσήλθε για να ψηφίσει, λίγο πριν τις 10 το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα δήλωσε:

«Σήμερα, είναι μια πολύ ωραία μέρα, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Είναι ίσως η πρώτη καλοκαιρινή Κυριακή φέτος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σημαδιακό, ξέρω όμως ότι αξίζει τον κόπο να σπαταλήσουμε λίγο από τον χρόνο της σημερινής καλοκαιρινής ημέρας και να έρθουμε να ψηφίσουμε, ιδίως οι νέοι και οι νέες. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε οριστικά να φύγουμε από τον χειμώνα των μνημονίων. Είμαι αισιόδοξος ότι το μπορούμε».

Ευάγγελος Βενιζέλος – ΠΑΣΟΚ

Στις 10:15 το πρωί προσήλθε σε σχολείο των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης για να ψηφίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κι αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα όλοι περιμένουμε, με σεβασμό, από τον ελληνικό λαό να διατυπώσει, δημοκρατικά, τη βούληση του για το μέλλον και την προοπτική του τόπου, για την ενότητα και την ασφάλεια της χώρας μας.

Θέλω να ελπίζω και εύχομαι οι Έλληνες πολίτες να κάνουν την επιλογή που προστατεύει πραγματικά το συμφέρον το δικό τους, το συμφέρον του έθνους, χωρίς να δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων».

Παναγιώτης Καμμένος – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στις 9:30 προσήλθε για να ψηφίσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, στο 3798ο εκλογικό τμήμα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

«Το μήνυμα αυτό δεν έχει μόνο τον ρόλο της κατακραυγής ή της άρνησης. Έχει τον ρόλο της κατεύθυνσης που πρέπει να πάρει ο τόπος Επειδή πολλοί βάζουν διλήμματα σήμερα, για να ψηφιστούν δύο κόμματα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τους λέμε ότι η ψήφος τους έχει μεγάλη σημασία για το αύριο της πατρίδας μας, για το αύριο των παιδιών μας, για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος» τόνισε κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα.

Δημήτρης Κουτσούμπας – ΚΚΕ

Στη Νέα Ιωνία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αν ο λαός μας στοχεύσει σωστά σήμερα, θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Άλλωστε και αύριο το πρωί τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε. θα είναι εδώ, είμαστε σε μόνιμη επιτήρηση και εποπτεία από 1/12014 και βεβαίως είμαστε μέσα στα δεσμά της Ε.Ε. Μόνο έτσι -και με την ψήφο και με τον αγώνα- θα μπορέσει να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος, με αναγέννηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, με λαϊκή συμμαχία, για να μπορέσει να νοιώσει και να γίνει πραγματικά ισχυρός ο λαός μας » σημείωσε μετά την έξοδο από το εκλογικό τμήμα.

Φώτης Κουβέλης – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Στου Γκύζη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα δήλωσε:

«Οι πολίτες κρατάνε την πορεία της χώρας στα χέρια τους, με υπευθυνότητα και λογισμό αποφασίζουμε πώς θα πορευθεί η χώρα. Είμαι βέβαιος ότι η υπευθυνότητα, ο λογισμός και η ελπίδα θα κυριαρχήσουν στην ψήφο των πολιτών».

Σταύρος Θεοδωράκης – ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

«Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης, από το Χαϊδάρι, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς τους νέους να συμμετάσχουν στις εκλογές και να μην αφήσουν άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς.

«Θέλω να ζητήσω μια χάρη από τους ανθρώπους που μας παρακολουθούν. Να δυναμώσουν τη μουσική στο σπίτι, να βρουν ένα ωραίο τραγούδι, να το βάλουν δυνατά, μήπως σηκωθούν οι νέοι και πάνε να ψηφίσουν» τόνισε ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, υπό την προϋπόθεση «να πάει ο κόσμος να ψηφίσει». Εκτίμησε ότι οι λόγοι της αποχής είναι πως αρκετοί πολίτες λανθασμένα πιστεύουν ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις, κ. Στ. Θεοδωράκης σχολίασε τις εκτιμήσεις λέγοντας «μας έχουν τρελάνει όλους», για να κλείσει λέγοντας ότι την Κυριακή το βράδυ, «κρινόμαστε όλοι».

Γιώργος Καρατζαφέρης – ΛΑ.ΟΣ.

Στο Παλαιό Φάληρο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα δήλωσε:

«Αν ψηφίσουμε άφοβα, μπορούμε να ατενίσουμε και το μέλλον άφοβα. Αποδράστε από τα εκφοβιστικά ψευτο-διλήμματα που σας βάλανε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet