Ζάεφ για δημοψήφισμα: Έγκριση στη Βουλή, αλλιώς πρόωρες εκλογές
Κόσμος

Ζάεφ για δημοψήφισμα: Έγκριση στη Βουλή, αλλιώς πρόωρες εκλογές

Επιμένει στη συμφωνία των Πρεσπών, παρά τη μεγάλη αποχή στο δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανέφερε ότι «η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν ψήφισαν υπέρ του “ναι”».

Σύμφωνα με τον κ. Ζάεφ «η θέληση των πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους» και «εγώ προχωρώ με την πλειοψηφία η οποία τάχθηκε υπέρ του “ναι”. Οι πολίτες που ψήφισαν ενέκριναν σε μεγάλο ποσοστό τη συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ».

Ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος δεν έκανε αναφορά στη μικρή συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, πρόσθεσε ότι «οι ψηφοφόροι ψήφισαν με υπερηφάνεια. Περιμένω πως η πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισε, ψήφισε υπέρ της συμφωνίας, παρά το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για μποϊκοτάζ».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO και τους βουλευτές του να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «πρέπει να περάσουμε πλέον στην πολιτική δραστηριότητα στο κοινοβούλιο. Πρέπει το VMRO να στηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές, διαφορετικά άλλος δημοκρατικός δρόμος δεν υπάρχει, παρά η προσφυγή στις κάλπες».

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι αν δεν λάβει στη Βουλή τη στήριξη βουλευτών του VMRO, θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες.

Το 90,94% υπέρ του «ναι» και το 6,13% υπέρ του «όχι»

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, στο 30% των εκλογικών τμημάτων υπέρ του «ναι» ψήφισε το 90,94% και υπέρ του «όχι» το 6,13%.

Στο 3% τα άκυρα/λευκά ψηφοδέλτια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet