Θετικές οι πρώτες γερμανικές αντιδράσεις στο 3ο μνημόνιο
Πολιτική

Θετικές οι πρώτες γερμανικές αντιδράσεις στο 3ο μνημόνιο

Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, κάνοντας λόγο για «ουσιώδες αποτέλεσμα». Επιμένοντας, ωστόσο, στη σκληρή γραμμή, ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, διεμήνυσε ότι πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω το περιεχόμενο των συμφωνηθέντων πριν αποφασιστεί να τεθεί προς ψήφιση στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Εάν σκεφθείτε από πού ξεκινήσαμε τους τελευταίους μήνες σε αυτή τη συζήτηση, πρόκειται για ουσιαστικό αποτέλεσμα» είπε ο Ζάιμπερτ, διακρίνοντας «λογικά» και «σημαντικά» μέτρα στη συμφωνία.

«Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν εποικοδομητική και προσανατολισμένη στα αποτελέσματα στις συζητήσεις με τους θεσμούς. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε μια ατμόσφαιρα που δεν είχαμε βιώσει τους περασμένους μήνες» πρόσθεσε.

«Άρα μπορεί κανείς να πει ότι η συμφωνία πάει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν είναι ακόμα δυνατόν να πει κανείς εάν είμαστε στο σημείο όπου μπορούμε να αρχίσουμε την εθνική διαδικασία, με άλλα λόγια μια ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ» σημείωσε.

«Εκτιμάμε ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε θέση στο θέμα αυτό έως το τέλος της εβδομάδας» διευκρίνισε, επισημαίνοντας πως το κείμενο της συμφωνίας έφθασε στα χέρια της γερμανικής κυβέρνησης γύρω στις 21:30 (τοπική ώρα). «Καθένας καταλαβαίνει ότι την επομένη το μεσημέρι δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει μια συνεπής και βάσιμη αποτίμησή της» είπε.

Ο Ζάιμπερτ επιβεβαίωσε ότι η καγκελάριος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό τη Δευτέρα και την Τρίτη. «Αντάλλαξαν επιχειρήματα» αλλά χωρίς ο τόνος να είναι έντονος, όπως ανέφεραν ορισμένες γερμανικές εφημερίδες. «Η καγκελάριος δεν θυμάται κάτι τέτοιο» υποστήριξε ο Ζάιμπερτ.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet