Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με πτώση των ποσοστών του
Πολιτική

Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με πτώση των ποσοστών του

Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, αν και με πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,6% (-4,5% σε 15 ημέρες), η Ν.Δ. 17,8%, η Χρυσή Αυγή, 5,3%, το Ποτάμι 6,1%, το ΚΚΕ 4,2%, οι ΑΝ.ΕΛ. 2,8%, το ΠΑΣΟΚ 3,6%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,3%, ενώ το 3,3% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν την Ένωση Κεντρώων.

Διχασμένοι φαίνονται οι πολίτες για τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς το 35% θεωρεί ότι είναι ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα, ενώ το 34% το θεωρεί χειρότερο. Σε ποσοστό 16% οι πολίτες το ίδιο ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο.

Στην αξιολόγηση του Αλέξη Τσίπρα η δημοσκόπηση δείχνει πως παραμένει ισχυρός. Στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, το 61% διατυπώνει θετική γνώμη, το 36% αρνητική, το 2% ούτε θετική ούτε αρνητική.

Πολύ υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Το 78% τάσσεται υπέρ του ευρώ, ενώ το 19% υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

Στο ερώτημα αν η νέα συμφωνία ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το 83% απαντά ότι δεν ανταποκρίνεται.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet