«Κόκκινο πανί» για τους Τούρκους ο Πάνος Καμμένος
Πολιτική

«Κόκκινο πανί» για τους Τούρκους ο Πάνος Καμμένος

Nέα επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εξαπολύει η τουρκική διπλωματία με γραπτή της ανακοίνωση.

«Είναι ατυχές που αυτό ο πρόσωπο είναι στη θέση του υπουργού σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τον κόσμο, αλλά και την περιοχή μας» αναφέρει.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ήρθε ως απάντηση στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Καμμένος σε τηλεοπτικό κανάλι.

«Η γλώσσα, ο τόνος όπως και οι αδιανότητες παρατηρήσεις του δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο, καταδικάζοντας τις «αβάσιμες, αήθεις και ακατάλληλες εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά της χώρας μας και του Προέδρου της. Τις επιστρέφουμε στον ίδιο.»

Η τουρκική διπλωματία καταλήγει, καλώντας τις ελληνικές Αρχές «να δράσουν υπεύθυνα και να απόσχουν από δηλώσεις που υπονομεύουν την ατμόσφαιρα συνεργασίας που προσπαθούμε να πετύχουμε μεταξύ των δύο χωρών».

Είχε προηγηθεί, μόλις δύο 24ωρα νωρίτερα, η επίθεση του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κατά του κ. Καμμένου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή τη ρίψη στεφάνου από τον υπουργό πάνω από τα Ίμια, προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει ένα «ανεπιθύμητο ατύχημα», που δεν θα μπορεί να διορθωθεί και συνέστησε σωφροσύνη στον υπουργό Άμυνας.

Τη σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος από την έδρα του κυβερνώντος κόμματος είπε ότι «δεν έχει κανένα νόημα ο υπουργός Αμύνης να πηγαίνει εκεί, και να ποζάρει στις βραχονησίδες».

Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι «130 μικρά και μεγάλα κομμάτια βράχων στο Αιγαίο… δεν έχουν ούτε καν ταυτότητα, και δεν είναι φανερό σε ποιον ανήκουν. Από παλιά έτσι ήταν. Το ξεκίνημα του προβλήματος στο Αιγαίο δεν είναι νέο, έχει πολύ βαθιά ιστορία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet