Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με… φόντο την 6η Δεκεμβρίου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με… φόντο την 6η Δεκεμβρίου

Κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε εν όψει των κινητοποιήσεων για τη συμπλήρωση έξι ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αφορμή στάθηκε ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κάλεσε τους νέους να αψηφήσουν «τις χουντικής εμπνεύσεως απογορεύσεις» συγκεντρώσεων και πορειών και να διαδηλώσουν στη μνήμη του Γρηγορόπουλου, αλλά και υπέρ των δικαιωμάτων του Ρωμανού.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κατηγορεί τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ότι «αντί να αποκηρύξει τις βίαιες καταλήψεις, τους εμπρησμούς  της περιουσίας πολιτών και την έλλειψη σεβασμού στους Νόμους», έβγαλε μία εμπρηστική ανακοίνωση, στην οποία «υμνούν τον Ρωμανό -αν είναι δυνατόν!- ως σύμβολο Δημοκρατίας και αποκαλούν την κυβέρνηση “Χούντα”».

Επίσης, σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ντρέπεται και πως «είναι αυτονόητο ότι η Πολιτεία θα διαφυλάξει τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών».

Η κ. Βούλτεψη προειδοποιεί πάντως ότι σε περίπτωση που θα συμβεί οτιδήποτε στις αυριανές εκδηλώσεις, «ο κ. Τσίπρας προσωπικά και το κόμμα του αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη».

Άμεσα ήλθε η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τονίζει ότι η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου επιβεβαιώνει «την επιλογή του κ. Σαμαρά για τη δημιουργία σκηνικού έντασης και τρομοκρατίας».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η κ. Βούλτεψη «σκοπίμως προαναγγέλλει εμπρησμούς και επεισόδια, επενδύοντας στον φόβο και επιδιώκοντας τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αυτή η επιλογή υπονομεύει ευθέως τη δημοκρατία και καταλήγει: «Η ωριμότητα του λαού μας θα σταθεί εμπόδιο σε κάθε αρρωστημένο σχεδιασμό που λειτουργεί σε βάρος της δημοκρατίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβρη του ΄08, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κι έκανε να περπατήσουν στους δρόμους όλα τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων: πρώτα και κύρια οι μαθήτριες και οι μαθητές, έπειτα οι φοιτητές αλλά και οι νέοι της επισφάλειας, η «γενιά των 700 ευρώ» τότε και μαζί τους το σύνολο των αποκλεισμένων και των «χωρίς φωνή».

Σήμερα, μετά από έξι χρόνια, είναι ο αγώνας που δίνει ο Νίκος Ρωμανός για το αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμά του να σπουδάσει. Όπως και τότε έτσι και τώρα, τα πρόσωπα έχουν τον χαρακτήρα του συμβολισμού. Γιατί αυτό που κινητοποιεί εμάς τους νέους ανθρώπους είναι τα συσσωρευμένα αδιέξοδα των ίδιων των ζωών μας, η τρομακτική ανεργία, η «αιώνια» επισφάλεια, η διάλυση του σχολείου και του Πανεπιστήμιου, η εντατικοποίηση της καθημερινότητάς μας κι ο ανελέητος ανταγωνισμός μεταξύ μας στον οποίο εξωθούμαστε από μικροί.

Μαζί με όλα αυτά, είμαστε και μια γενιά που την έχει σημαδέψει η κρατική καταστολή: από το Δεκέμβρη του ΄08 και μετά, σε κάθε προσπάθεια ν΄ αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας την έχουμε βρει απέναντί μας, στις φοιτητικές, τις μαθητικές, αλλά και τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, στις πλατείες, στις αντιφασιστικές πορείες, στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος, στους δημόσιους χώρους, παντού!

Ο αγώνας του Ρωμανού πρέπει να νικήσει, γιατί η γενιά μας δεν αντέχει άλλον ένα νεκρό. Είμαστε φτιαγμένοι για να ζήσουμε κι όχι για να μας νικήσει ο φόβος κι ο θάνατος. Ας καταλάβει η κυβέρνηση και η εξουσία ότι εμείς είμαστε το μέλλον και με το μέλλον δεν μπορεί να τα βάλει, οπότε καλύτερα ας κάνει στην άκρη.

Καλούμε τις νέες και τους νέους στις αυριανές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, να αψηφήσουμε συλλογικά τις –χουντικής εμπνεύσεως– απαγορεύσεις, να δείξουμε τη δύναμη που έχει η ζωή απέναντι στο θάνατο κι όσους παίζουν με αυτόν για να μας κάνουν να σωπάσουμε. Δεν θα σωπάσουμε, δεν θα μείνουμε χωρίς φωνή!

Όλες και όλοι, αύριο στις 13:00, στα Προπύλαια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet