Κ. Μητσοτάκης: Θα κάνω τα πάντα για να καταλογισθούν ευθύνες – Άθλιος ο χειρισμός της κρίσης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Θα κάνω τα πάντα για να καταλογισθούν ευθύνες – Άθλιος ο χειρισμός της κρίσης

Για πρωτόγνωρη τραγωδία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Αδυνατώ να σκεφτώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση» είπε και δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για τον καταλογισμό ευθυνών.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «άθλια αντιμετώπιση της κρίσης και άθλια επικοινωνιακή συγκάλυψη από πλευράς της κυβέρνησης».

Σε ερώτηση για το αν έχει προσωποποιήσει τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι και αν υπάρχουν πρόσωπα που ευθύνονται απάντησε: «Αδυνατώ να καταλάβω τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Η παραίτηση είναι και πράξη προσωπικής ευθύνης. Αναρωτιέμαι πώς κάποιοι άνθρωποι τιμούνται και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, όπως ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κ. Δούρου, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους. Ποιος τους έχει εμπιστοσύνη να αντιμετωπίσουν μια άλλη φυσική καταστροφή;».

Σε ερώτηση για το αν επιχειρείται συγκάλυψη, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Έχω βάσιμες υποψίες. Πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο οι καταγγελίες Μπουρνούς. Ζητώ επίσημα να ανατεθεί η έρευνα σε εφέτη εισαγγελέα. Αν δεν το κάνουμε τώρα που χάθηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι, πότε θα το κάνουμε; ».

Προσωπική επίθεση στον Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «σόου του Αλέξη Τσίπρα που επιχείρησε να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης, την ώρα που όλοι γνώριζαν ότι έχουμε νεκρούς. Οι πολίτες χρεώνουν στον κ. Τσίπρα θράσος και έλλειψη επαφής με το πρόβλημα. Η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει προσπάθεια επικοινωνιακής αντιμετώπισης και ενδεχόμενης συγκάλυψης».

«Κάποτε ο Τσίπρας ήταν ανεύθυνος τώρα είναι καταστροφικός και κυνικός» είπε, επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Η χώρα κινδυνεύει κυρίως από σεισμούς, φωτιές και πλημμύρες, γνωρίζουμε ποιες περιοχές είναι. Γιατί το 112 δεν δούλευε, γιατί δεν βγήκε στην τηλεόραση ο γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας;» διερωτήθηκε.

«Έχω μιλήσει για μιαν νέα πολιτική δασοπυρόσβεσης. Μια φωτιά σβήνει στα πρώτα λεπτά με μια υδροφόρα, μετά ούτε με δέκα πυροσβεστικά», σημείωσε.

Για τις καταγγελίες Μπουρνούς περί πλαστογραφίας εγγράφων για την εκκένωση

Για τις καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνούς, περί πλαστογράφησης εγγράφου για εντολή εκκένωσης από σύμβουλο της περιφέρειας Αττικής, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας και ζητώ από τη δικαιοσύνη να αναθέσει την έρευνα σε εφέτη, ώστε η διερεύνηση να γίνει σε ανώτατο δυνατό επίπεδο».

«Μακάρι να γίνουν ο εκλογές μια ώρα αρχύτερα, εμείς δεν θα αφήνουμε καμιά επίθεση αναπάντητη» είπε σε άλλο σημείο.

«Εγώ δεν θα είχα επιλέξει για γραμματέα Πολιτικής Προστασίας έναν άνθρωπό από την πολιτική παρέα μου, δεν θα είχα αλλάξει τη επετηρίδα στην Πυροσβεστική» είπε επίσης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet