Μογκερίνι: Οι διαπραγματεύσεις για το όνομα θα φέρουν σύντομα καλά αποτελέσματα
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Μογκερίνι: Οι διαπραγματεύσεις για το όνομα θα φέρουν σύντομα καλά αποτελέσματα

Στην πορεία και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, που «μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα», αναφέρθηκε η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Υπάρχει ένας συνεχιζόμενος διάλογος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων ο οποίος είναι πολύ ενθαρρυντικός και ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Είναι μια διμερής διαδικασία που σεβόμαστε και την οποία παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και την οποία υποστηρίζουμε πολύ. Θέλω να αναφέρω ότι αυτό έχει θετικό αντίκτυπο, πιστεύω, στα βήματα που έχουν κάνει και η Αθήνα και τα Σκόπια πρόσφατα και τα οποία είναι πολύ ενθαρρυντικά για το μέλλον» ανέφερε η Μογκερίνι.

«Θέλω να τονίσω ένα σημείο, εδώ. Ξέρω πολύ καλά ότι οι διαφορές, τα διμερή θέματα, είναι πάντα ευαίσθητα στην κοινή γνώμη και των δύο πλευρών. Και αυτό αποτελεί τη φύση των διαφορών αυτού του είδους παντού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι χρειάζεται σθεναρή πολιτική ηγεσία, πολύ κουράγιο, αλλά και σαφής αποφασιστικότητα και ξεκάθαρο όραμα του τι είναι καλύτερο για τον ίδιο τον λαό σου.

»Πιστεύω ότι έχουμε ένα καλό παράθυρο ευκαιρίας τώρα να συνδέσουμε αυτά τα ενθαρρυντικά βήματα με μια προοπτική που θα είναι σαφώς ωφέλιμη για όλη την περιοχή και επίσης για τις δύο χώρες που έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην περιοχή. Οπότε έχω εντυπωσιαστεί θετικά και είμαι έτοιμη να υποστηρίξω με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο τη συνέχιση του διαλόγου για τον οποίο η Αθήνα και τα Σκόπια έχουν δεσμευτεί . Και ελπίζω ότι αυτό θα μπορέσει να οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα σύντομα» υπογράμμισε.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet