Να σταματήσει η συζήτηση περί Grexit ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο
Print Friendly, PDF & Email
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Να σταματήσει η συζήτηση περί Grexit ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο

Την εκτίμηση πως το γεγονός ότι «οι γερμανικές δεξιές δυνάμεις, που προσπαθούν να δράσουν σαν σερίφης στην Ελλάδα ή στα άλλα κράτη-μέλη δεν είναι μόνο απαράδεκτο αλλά πάνω απ΄ όλα λάθος» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιττέλλα, σε συνέχεια του δημοσιεύματος του Der Spiegel σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών δεσμεύεται να υποστηρίξει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, προκειμένου να ανοίξει μια νέα εποχή, όπου η δημοσιονομική πειθαρχία είναι πλήρως συνδυασμένη με την ευελιξία, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, καθώς και με μέτρα για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της απασχόλησης. Σε αντίθετη περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος διάβρωσης της δημοκρατίας, καταλήγει ο κ. Πιττέλα.

Εξάλλου, έκκληση να σταματήσει κάθε συζήτηση για το Grexit απηύθυνε ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή Γκι Φερχόφστατ.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να δημιουργήσουμε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Αντί να μιλάμε για ένα πιθανό Grexit, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην επίλυση του προβλήματος των επενδύσεων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που το αντιμετωπίζουν», προσθέτει και τονίζει ότι η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα επενδυτικό κενό 700 δισ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Γκι Φερχόφστατ προτίθεται να ζητήσει από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γιέρκι Κατάινεν να λάβει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος, με το μήνυμα ότι «πρέπει να κάνουμε σαφές ότι είμαστε σε αυτό το πλοίο μαζί και ότι θα λύσουμε τα προβλήματά μας μαζί».

Επίσης, η Ομάδα των Πρασίνων στην Ευρωβουλή υπογραμμίζει ότι η Ε.Ε. πρέπει να σέβεται τη δημοκρατική διαδικασία και να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα, ο συμπρόεδρος της Ομάδας Φιλίπ Λάμπερτς, δήλωσε ότι «οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. πρέπει να σέβονται τη δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «Αντί για ανάμιξη και απειλές, οι ηγέτες της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δεσμευτούν να σεβαστούν πλήρως το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και να συνεργαστούν με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με στόχο να εξασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet