Οι πρώτες αντιδράσεις από τα επιτελεία των κομμάτων
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Οι πρώτες αντιδράσεις από τα επιτελεία των κομμάτων

Οι πρώτες αντιδράσεις από τα επιτελεία των κομμάτων έπειτα από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την ανακοίνωση του exit poll και των πρώτων αποτελεσμάτων.

Κουμουνδούρου: Σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση

«Σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πρώτες εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επισημαίνοντας ότι ακόμα αυτές οι εκτιμήσεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν την ακριβή σύνθεση της νέας Βουλής, το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι «είναι αδιαμφισβήτητο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ίδια πηγή από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 6 μονάδων.

Πηγές της Κουμουνδούρου εξάφραζαν τη βεβαιότητα ότι η υπόθεση της πρώτης θέσης έχει κριθεί και μένει να αποδειχθεί η ακριβής διαφορά με τη ΝΔ και αλλά η σειρά για τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως από πόσα κόμματα θα αποτελείται η νέα βουλή.

Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι ήδη δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να σχηματιστεί κυβέρνηση, καθώς εκφράζονταν η αισιοδοξία για είσοδο των ΑΝ.ΕΛ. στη βουλή.

Υπό αυτό το πρίσμα, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, εκφράζονταν ικανοποίηση για την τακτική του κόμματος και την επιδοκιμασία του από το εκλογικό σώμα.

Σε κάθε περίπτωση, η εντολή προς όλα τα κομματικά στελέχη, είναι να τηρούν τακτική χαμηλών τόνων, τουλάχιστον έως ότου γίνει σαφές το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ν.Δ. για exit polls: Δεν αποτελούν ασφαλή βάση για εκτίμηση

Πηγές της Ν.Δ. σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των exit polls επισημαίνουν πως αυτά δεν αποτελούν ασφαλή βάση για εκτίμηση και επισημαίνουν το μεγάλο ποσοστό αποχής, αλλά και της άρνησης των ψηφοφόρων να απαντήσουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ν.Δ. κατάφερε να κάνει την αναμέτρηση ντέρμπι, διαψεύδοντας όσους θεωρούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε περίπατο. Όσους εκτιμούσαν «ότι θα μας τελειώσουν», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη μέχρι τώρα εικόνα, τόνισαν πως η Ν.Δ. παραμένει βασικός εγγυητής της ομαλής πορείας της χώρας επιβάλλοντας την ατζέντα και την ανάγκη συνεννόησης, ενώ -όπως λένε- υπερείχε και στην αποτύπωση των επιχειρημάτων της.

Ποτάμι: Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών κομμάτων

Σε στάση αναμονής και χωρίς επίσημη αντίδραση βρίσκεται το Ποτάμι, περιμένοντας, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του, τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών οπότε και θα υπάρχει ασφαλής εικόνα.

Τονίζουν ωστόσο ότι το κόμμα επιμένει στην πάγια θέση του «για ανάγκη συνεργασίας όλων των κομμάτων που στήριξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αυτό σημαίνει και τη ΝΔ», και προσθέτουν ότι αυτό άλλωστε δείχνει και η μεγάλη αποχή.

Τα ίδια στελέχη και στο ερώτημα για το τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί, παρέπεμψαν στα δύο μεγάλα κόμματα του 30% τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να απαντήσουν.

«Εμείς δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας θα εξαρτηθεί από τις θέσεις τις οποίες θα πάρει το κόμμα που θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα δούμε, θα κρίνουμε και αν χρειαστεί θα δώσουμε ψήφο ανοχής», ανέφεραν.

Επίθεση Καμμένου κατά δημοσκόπων «που μας πολέμησαν πρόστυχα»

Επίθεση κατά των δημοσκόπων «που μας πολέμησαν πρόστυχα όλο τον μήνα» εξαπέλυσε μέσω Twitter ο Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι «πάνε σιγά σιγά να διορθώσουν» μετά τη δημοσιοποίηση των exit poll που εμφανίζουν τους Ανεξάρτητες Έλληνες να εισέρχονται οριακά στη Βουλή.

Επίσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Τέρενς Κουίκ ανέφερε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. όχι μόνον θα είναι στη Βουλή, αλλά θα είναι και στην κυβέρνηση, ενώ εκτίμησε ότι το κόμμα του θα λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 4%.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet