Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση
Πολιτική

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα κυβέρνηση, ενώ θα ακολουθήσουν οι καθιερωμένες τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία.

«Καλή δύναμη, καλή επιτυχία» ευχήθηκε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος, μετά την ορκωμοσία.

«Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα για μια πολιτική με αποτέλεσμα» δήλωσε νωρίτερα κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Ούτε μία ημέρα ξεκούρασης, από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά» ανέφερε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Υποσχόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, οι προκλήσεις που είναι μπροστά μας είναι πολλές» δήλωσε η νέα υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00.

Το νέο κυβερνητικό κυβερνητικό σχήμα αριθμεί 51 μέλη, εκ των οποίων τα 21 είναι εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Απαντώντας στην κριτική για τον αριθμό των μελών της κυβέρνησης, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προέταξε την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι σε άλλες εποχές, πιο εύκολες, ένα από τα βασικά κριτήρια θα ήταν το ευέλικτο σχήμα, αλλά τώρα κύριος στόχος είναι η αποτελεσματικότητα. 

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι να υπάρχει ένα μείγμα έμπειρων και νέων ανθρώπων που έχουν αποδείξει στον τομέα τους ότι τα έχουν καταφέρει και ότι αυτό προσπαθεί να προτάξει ο κ. Μητσοτάκης.

Γνωστοποίησε επίσης ότι η πρώτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνεται κάθε πρωί στις 8.00 και θα ακολουθούν και άλλες πρωινές συσκέψεις.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet